Turer som krever gode klatreferdigheter, høydesikkerhet og god fysisk form.

Dersom ikke annet er opplyst starter våre turer ved busstasjonen ved tennisbanen i Los Gigantes. Hit må deltakerne selv sørge for transport. Busser fra alle de populære turiststedene går innom Los gigantes.

Nedenstående turer hører med til vårt standard turprogram og krever at deltakerne har god fysisk form, ferdigheter i klatring og ferdsel utenfor sti. Deler av turene går langs vannrenner som ligger i bratte fjellsider med høye stup nedenfor. Lykt (fortrinnsvis hodelykt) er nødvendig på noen av turene.

Tur 10.) Klippestien, og klatring opp til hullet som er godt synlig fra Los Gigantes (og mange andre steder. Turiststi tilbake til Los Gigantes. Ca 10 km. 600 m. stigning. 4 - 5 timer

Følg klippestien til vannrenna og klippestitunnelen. Ved tunnelen følg vannrenna tilbake et par hundre meter til skorte som går bratt oppover. Obs: Ganske krevende klatring (noen vil kanskje hevde at det er uforsvarlig å klatre her uten sikring)! Ca. 100 meter oppe er den verste klatringen unnagjort og ryggene opp mot bandet følges. Fra bandet går en på vestsiden av eggen opp til hullet. Hullet er ca 10 m. bredt og 8. m. høyt. Det er god plass å stå og det er en fantastis utsikt i alle retninger. Tilbaketuren går videre opp på det tidligere oppdyrkede platået Guama, over dette til turiststien, ned til camino Rejal og tilbake til Los Gigantes.

Tur 11.) Los Gigantes til playa Seco - finca Guerges - casas de Araza - ned barranco de Natero til canal de Natero - klippestien tilbake til Los Gigantes. Ca 33 km. 1200 m stigning. 8 - 10 timer

Følg klippestien til klippestitunnelen, vannrenna og stien ned til sjøen. Kryss "playa" (Rullesteinsstrand) Seco, over til barranco Seco. Ta første skar opp til venstre (nordvestover) til en finner trasseen opp til finca Guerges. Deretter turiststi opp til casas de Araza ved Mascaveien. Sti ned barranco de Natero til vannrenna. Denne følges til klippestitunnelen og klippestien tilbake til Los Gigantes. Lang og hard tur. Det er krevende å finne den gamle Guanche traseen og det er en del korte utfordrende klatreopptak. Utrolig spektakulær! 

Tur 12.) Los Gigantes - Tamaimo - Arguayo - Teide. Heis og bil tilbake. Ca 33 km. 3718 m. stigning. 12 - 15 timer

Camino rejal til Tamaimo. Vei og sti til Arguayo. Sti videre til gammel grusvei som kan følges til bilveien til las Canadaskrateret. Bilveien krysses i ca. 1200 m høyde. God sti videre til ny grusvei som følges til bilveien som krysses igjen i ca. 1950 m. høyde. Ca. 300 m. uten sti følges til en kommer til turiststi. Denne følges til høyre (sydøstover) til stien mot toppen av Teide nås. Denne følges til opparbeidet sti i høyde med øvre heishus. Turiststier følges til topps (tillatelse må innhentes på forhånd) Heis og taxi tilbake til Los Gigantes. Gode stier helt til toppen av Teide, men med nærmest "uendlig" stigning. En kort strekning etter et stikryss ovenfor Arguayo kan være vanskelig å finne.

Del denne siden