Presentasjon av vår hovedguide Iain Schrøder.

Iain Schrøder er født i Edinburgh i Scotland i 1948. Bosatt i Norge fra 1949. Hans far tok han med på turer i skogen fra 3 års alderen. Turene ble mer og mer krevende med årene. Iain gjennomførte brekurs som tolvåring og fjellklatrekurs et par år senere. Sammen med sin far gikk han mange lange fot - og skiturer med overnatting under åpen himmel, i telt eller i snøhule. Mange lange og krevende tinderangleturer ble gjort i Jotunheimen. Som 19 åring besteg han alle tindene på vestsiden av Svartdalen sammen med to venner.

Senere har han oppdaget og førstegangsutforsket en rekke grotter flere steder i Norge. Både i 1984 og - 94 gikk han sammen med flere andre de 11 kilometrene fra inngangen til ispluggen i Castleguard cave i Kanada. Castleguard cave anses som en av verdens mest krevende grotter.

Fra 1987 til 2013 har han vært instruktør og guide ved gjennomføring av vertikalturer for publikum i Gruvene på Skuterud i Modum og i sølvgruvene på Kongsberg.

Fra 2002 har han hatt årlige turer til Los Gigantes på Tenerife. Til nå har han tilbrakt ca 750 timer med utforskning av Los Gigantes området og Tenofjellene 

Iain Schrøder er utdannet bilmekaniker og maskiningeniør. Han har jobbet i forsvaret, Luftfartsverket og i flere kommuner. Har også tjenestgjort i FN styrkene i Libanon og NATO styrkene i Kosovo. Han er for tiden ansatt i Arbeidstilsynet.

Del denne siden